Jon Andersen

Jon Andersen er en norsk forfatter og freelancejournalist som for tiden er bosatt i Sverige sammen med sin kone og fire barn.

Andersen har vært aktivt involvert i arbeid blant det jødiske folk siden 1994. I åtte år bodde han i Russland der han arbeidet for den svenske organisasjonen Operation Jabotinsky med å bygge opp et nettverk av menigheter for å bekjempe antisemittismen og hjelpe jødene. I løpet av denne perioden besøkte han cirka 100 kristne menigheter fra St. Petersburg i vest til Vladivostok i øst, underviste på 10 bibelskoler, og ble invitert til å tale i jødiske synagoger, klubber og andre sammenkomster.

I løpet av de siste årene har Andersen foretatt en rekke reportasjeturer til Israel, og i 2004 bodde han dessuten et halvt år i Jerusalem, der han var redaktør og skribent for e-nyhetsbrevet Israelrapport.

Siden 1990 har Andersen besøkt Israel nesten 40 ganger, og han har vært guide for flere mindre turistgrupper som har besøkt landet. Da han giftet seg i juni 2002, midt under Oslo-krigen, ble vielsen holdt i Christ Church i Gamlebyen i Jerusalem.